Početna  |  Apartmani  |  Booking  |  Lokacija  |  Kontakt  |  Galerija fotografija  | Više o Novalji | Linkovi  |
ENG | HRV

Apartmani Novalja često postavljna pitanja

Više o Novalji i apartmanima...

Apartmani Novalja, idealni za ljetovanje!

Nalazimo se u mjestu Novalja na otoku Pagu. Novalja je poznata po lijepim plažama tijekom dana i ludim provodima tijekom noći.

Apartmani Novalja smješteni su u Zagrebačkoj ulici, 30 metara od mora i prve plaže koja je pogodna za kupanje. Nalazi se u slijepoj ulici tako da tijekom noći nema buke te je odlična za odmor.
Do centra Novalje ima 800 metara, a do prve trgovine 300 metara.
Nudimo u smještaj u tri apartmana MINI, MIDI i PRESIDENT. Parking osiguran.

Novalja je omiljeno odredište mladih i onih koji se tako osječaju, a smještena je na sjeverozapadnom dijelu otoka. U centru Novalje možemo naći moštvo restorana, hotela, konoba te raznih dodatnih sadržaja za sve uzraste.


Hrana i kultura

Znalci gastronomi, svi sladokusci ili gurmani slažu se da je sir s otoka Paga -PAŠKI SIR- jedan od najboljih sireva u Hrvatskoj, pa i u svijetu, a da je paški sir proizveden „u srcu otoka“, na kolanjskim pašnjacima, najbolji na otoku Pagu, a i jedini takav u svijetu, te kažu da je prirodni afrodizijak.

Pašticada je tradicionalno jelo, a Pažani je spremaju s domaćom janjetinom na vrlo osebujan način.


Izlasci i nočni život

Na plažama se nudi bogat sadržaj sportskog i zabavnog programa kao što su odbojka na pijesku, tobogani, trampolin, kajak, pedaline, skuteri, bungee jumping, paragliding, sportski ribolov, biciklističke staze, teniski tereni te natjecanja u pojednim sportovima....

Od dodatnih sadržaja možemo ukazati na Zrće poznat kao Hrvatska Ibiza. Krase je mnoštvo disco klubova, a najpoznatiji su Aquarius, Papaya i Cocomo. Prijevoz do Zrća osiguran je autobusom koji polazi iz centra svakih 10 minuta, a cijena je oko 20 kuna.


Kultura i znamenitosti Novalje

Novalja je poznata i po znamenitostima koji sežu iz doba Rimskog carstva, te možemo pogledati Cissu (Caska) ostatci vojnog logora, potopljeni Rimski grad, Stomoricu u kojoj imamo starokršćanske ostatke, te Basilicu urbanu sa vjerno sačuvanim mozaicima.

Gradski muzej u Novalji je vrlo zanimljiv zbog toga što se tamo nalazi ulaz u podzemni vodovod (Talijanova buža) iz antičkog doba koji datira iz prvog stoljeća pr. Kr. te je napravljen ljudskom rukom od kamena.

Na vrhu Velo tusto čelo, nalazi se prirodni fenomen, megalitski otisak u kamenu poznat kao Paški trokut, a da bi ste ga posjetili potrebno je malo volje i napora u penjaju, zato što nema prilaznog puta, njegov nastanak neki povezuju s posjetom NLO-a.

U uvali Vlaška mala na području trajektne luke su pronađeni ostaci trgovačkog broda koji je prevozio amfore. Nalazište je zaštićeno željeznim kavezom i dostupnio svim ljubiteljima podmorja.

Ako volite turizam Novalja je idealan izbor za Vas.


Još neka mjesta koja možete posjetiti Metajna, Jakišnica, Kustići, Zubovići, Mandre, Vidalići, Caska, Povljana, Pag, Gajac, Stara Novalja.

Pogledajte ostale

Slike apartmana

NOVALJA APARTMENTS - NOVALJA TOURIST INFORMATION - BEST APARTMENTS IN NOVALJA - WE OFFER ACCOMMODATION IN NOVALJA - NEWEST NOVALJA APARTMENTS - ACCOMMODATION IN NOVALJA - NOVALJA ACCOMMODATION - NOVALJA APARTMENTS - FIND ALL INFORMATION ABOUT NOVALJA - ROOMS AND NOVALJA ACCOMMODATION - APARTMANI NOVALJA - APARTMANI BLIZU MORA - APARTMANI ZA NAJAM - NAJAM APARTMANA - APARTMANI U NOVALJI - OTOK PAG APARTMANI NOVALJA - NOVALJA TOURISTIC SITES - ZRCE NOVALJA APARTMANI - ZRCE NOVALJA APARTMENTS - APARTMANI NOVALJA HOME